Verweermiddelen (exceptief of principaal) en incidenten

cursus verweermiddelen exceptief principaal verweer incidenten procesrecht webinar online steven venhuizen

Verweermiddelen (exceptief of principaal) en incidenten

NOVA 4 PO-punten
NEVOA 4 PE-punten

NOVA 4 PO-punten cursus LLM Legal advocaten webinar advocaat

Cursus verweermiddelen (exceptief of principaal) en incidenten

Incidenten verstoren het gewone verloop van de hoofdzaak. Wat valt er onder de omschrijving van het begrip incident? Moet er voor een incident altijd een wettelijke basis aanwezig zijn?

In de praktijk worden incidenten, exceptief en principaal verweer ten onrechte met elkaar verward. Het belang van de overeenkomsten en verschillen tussen exceptief verweer, incidenten en principaal verweer wordt toegelicht. Het grote verschil tussen de concentratie van het debat (exceptief en principaal verweer) en de concentratie van incidenten wordt uitgelegd. Ook het eventuele misbruik van excepties en incidenten verdient aandacht, vooral in combinatie met de sanctiemogelijkheden die de rechter ter beschikking staan.

Wat is het toepassingsgebied van de incidenten? Welke rechtsmiddelen staan partijen ter beschikking? Alle onderwerpen worden mede uitgelegd aan de hand van de incidenten-top 3:

De inhoud van de cursus geldt voor een groot deel ook voor de algemene verzoekschriftprocedure. De specifieke appelbepalingen van jeugd- en familierecht komen echter niet aan de orde.

Sprekers

online cursus e-learning elearning training les bijles pe po punten opleiding advocaat nova deurwaarder kbvg secretaresse counsel bedrijfsjurist hbo wo llm legal

Mr. S.M.A.M. (Steven) Venhuizen

Mr. Venhuizen is vanaf 2001 werkzaam als senior raadsheer bij het gerechtshof ‘s-Hertogenbosch. Daarnaast verzorgt hij vanaf 1984 juridisch onderwijs, hoofdzakelijk op het gebied van het burgerlijk procesrecht.

Methode

De cursus wordt verzorgd in de vorm van een interactief webinar. Na afloop van de cursus dien je een aantal vragen te beantwoorden. Bij voldoende resultaat ontvang je een certificaat van deelname. De geschatte tijdsbesteding is 30 minuten. Lees hier meer over webinars bij LLM Legal en hoe het werkt.

Leerdoel

Na afloop van de cursus heb je meer kennis van incidenten, excepties en principale verweren, en begrijp je bovendien het verschil beter. Met deze inzichten kun je als advocaat effectiever procederen.

Niveau

Verdiepingscursus. Enige basiskennis van het burgerlijk procesrecht wordt voorondersteld.

Doelgroep

Advocaten

4 NOVA PO-punten

Bedrijfsjuristen

4 NEVOA PE-punten

Kosten: € 110 per persoon excl. btw (bij 20 deelnemers)

Je betaalt bij ons in totaal € 550 excl. btw per PO-punt voor een gehele groep samen. Het maximum aantal deelnemers is 20. Hoe meer collega’s je meeneemt, hoe goedkoper de cursus dus wordt. Meld jij je met een groep van 20 deelnemers aan, betaal je per persoon nog maar € 110 excl. btw voor deze gehele cursus.

Heb je interesse, bel of mail ons

Overweeg jij om het webinar te boeken? Voor jouw kantoor of voor een aantal collega’s? Neem dan contact op via het onderstaande webformulier, stuur een mail naar info@llmlegal.nl, of bel ons op 020-8006135. Wij beantwoorden jouw vragen en stemmen graag een datum en tijd met je af.

Ondanks de grote drukte streven wij ernaar om jouw bericht binnen vijf werkdagen te beantwoorden. Mocht het langer duren, dan laten wij je dat tijdig weten en geven wij je een indicatie van wanneer je op beantwoording kunt rekenen.

Deel dit bericht