Spoedwet Rv

cursus spoedwet Rv wijzigingen per 1 oktober 2019 procesrecht webinar online e-learning steven venhuizen NOVA advocaat advocaten

Spoedwet Rv

Wijzigingen per 1 oktober 2019

NOVA 4 PO-punten
NEVOA 4 PE-punten

NOVA 4 PO-punten cursus LLM Legal advocaten webinar advocaat

Cursus spoedwet Rv: wijzigingen per 1 oktober 2019

Het KEI-procesrecht is niet volledig van de baan!

Ten onrechte stelt men dat de KEI-wetten van 2016 zijn ingetrokken. In cassatie geldt het KEI-procesrecht al enkele jaren en dat blijft zo. Per 1 september 2017 zijn er enkele KEI-bepalingen voor alle procedures ingevoerd en dat blijft ook zo. Het digitale systeem bij de pilotgerechten stopt weliswaar, maar tegelijkertijd worden belangrijke bepalingen uit de 2016-wetten overgezet naar art. 87-91 Rv. Die nieuwe bepalingen gelden voor alle nieuwe dagvaardings- én verzoekschriftprocedures vanaf 1 oktober 2019.

In dit webinar krijg je een volledig overzicht van welke bepalingen per wanneer en waarvoor gelden. Veel draait om de mondelinge behandeling (het nieuwe hart van de procedure) en wat er verandert. De wetgever beoogt verder met de nieuwe bepalingen bij te dragen aan de versterking van de regiefunctie van de rechter. Als procespartij hoef je die regie niet af te wachten. Je kunt proactief regievoorstellen doen.

Met de onderwerpen van de Spoedwet hangen ook diverse actualiteiten samen, veelal in de vorm van arresten van de Hoge Raad. Deze worden ingezet en toegelicht om jou een nog beter beeld op de materie te verschaffen.

De digitalisering van de procedure wordt ook weer opgepakt. Van het Basisplan Digitalisering Civiel krijgt u een summier overzicht van de stand van zaken.

Sprekers

online cursus e-learning elearning training les bijles pe po punten opleiding advocaat nova deurwaarder kbvg secretaresse counsel bedrijfsjurist hbo wo llm legal

Mr. S.M.A.M. (Steven) Venhuizen

Mr. Venhuizen is vanaf 2001 werkzaam als senior raadsheer bij het gerechtshof ‘s-Hertogenbosch. Daarnaast verzorgt hij vanaf 1984 juridisch onderwijs, hoofdzakelijk op het gebied van het burgerlijk procesrecht.

Methode

De cursus wordt verzorgd in de vorm van een interactief webinar. Na afloop van de cursus dien je een aantal vragen te beantwoorden. Bij voldoende resultaat ontvang je een certificaat van deelname. De geschatte tijdsbesteding is 30 minuten. Lees hier meer over webinars bij LLM Legal en hoe het werkt.

Leerdoel

Na afloop van de cursus beschik je over een volledige overzicht van welke bepalingen wanneer en waarvoor gelden, en in het bijzonder wat er verandert in de mondelinge behandeling. Daarop kun je dan als advocaat proactief inspelen in procedures.

Niveau

Verdiepingscursus. Enige basiskennis van het burgerlijk procesrecht wordt voorondersteld.

Doelgroep

Advocaten

4 NOVA PO-punten

Bedrijfsjuristen

4 NEVOA PE-punten

Kosten: € 110 per persoon excl. btw (bij 20 deelnemers)

Je betaalt bij ons in totaal € 550 excl. btw per PO-punt voor een gehele groep samen. Het maximum aantal deelnemers is 20. Hoe meer collega’s je meeneemt, hoe goedkoper de cursus dus wordt. Meld jij je met een groep van 20 deelnemers aan, betaal je per persoon nog maar € 110 excl. btw voor deze gehele cursus.

Heb je interesse, bel of mail ons

Overweeg jij om het webinar te boeken? Voor jouw kantoor of voor een aantal collega’s? Neem dan contact op via het onderstaande webformulier, stuur een mail naar info@llmlegal.nl, of bel ons op 020-8006135. Wij beantwoorden jouw vragen en stemmen graag een datum en tijd met je af.

Ondanks de grote drukte streven wij ernaar om jouw bericht binnen vijf werkdagen te beantwoorden. Mocht het langer duren, dan laten wij je dat tijdig weten en geven wij je een indicatie van wanneer je op beantwoording kunt rekenen.

Deel dit bericht