Rol en regierecht

cursus rol en regierecht processtukken procesrecht webinar online e-learning steven venhuizen NOVA advocaat

Rol en regierecht

NOVA 4 PO-punten
NEVOA 4 PE-punten

NOVA 4 PO-punten cursus LLM Legal advocaten webinar advocaat

Cursus rol en regierecht

De rol is de spil waar de civiele procedure om draait. Het ingevoerde nieuwe procesrecht benadrukt verder de regiebevoegdheid van de rechter. Naast de aloude rolregels zal de rechter er meer op letten om met een betere regie tot meer maatwerk te komen. Aan de behandeling van het vertrouwde rolrecht worden dan ook aspecten van regie toegevoegd.

Tijdens de cursus worden in overwegende mate de juridische aspecten van het rol- en regierecht besproken. Ook komt kort de praktische toepassing van het rol- en procesreglement aan de orde. De nadruk ligt op de juridische aspecten.

Juridisch:

Praktisch:

Vergelijking van enkele aspecten van de stukkenwisseling bij de rechtbank in kantonzaken en niet-kantonzaken en bij de gerechtshoven.

Sprekers

online cursus e-learning elearning training les bijles pe po punten opleiding advocaat nova deurwaarder kbvg secretaresse counsel bedrijfsjurist hbo wo llm legal

Mr. S.M.A.M. (Steven) Venhuizen

Mr. Venhuizen is vanaf 2001 werkzaam als senior raadsheer bij het gerechtshof ‘s-Hertogenbosch. Daarnaast verzorgt hij vanaf 1984 juridisch onderwijs, hoofdzakelijk op het gebied van het burgerlijk procesrecht.

Methode

De cursus wordt verzorgd in de vorm van een interactief webinar. Na afloop van de cursus dien je een aantal vragen te beantwoorden. Bij voldoende resultaat ontvang je een certificaat van deelname. De geschatte tijdsbesteding is 30 minuten. Lees hier meer over webinars bij LLM Legal en hoe het werkt.

Leerdoel

Na afloop van de cursus beschik je over meer juridische en praktische kennis en vaardigheden hoe om te gaan met het rol- en regierecht, zodat je daar strategisch mee kunt omgaan bij het procederen.

Niveau

Verdiepingscursus. Enige basiskennis van het burgerlijk procesrecht wordt voorondersteld.

Doelgroep

Advocaten

4 NOVA PO-punten

Bedrijfsjuristen

4 NEVOA PE-punten

Kosten: € 110 per persoon excl. btw (bij 20 deelnemers)

Je betaalt bij ons in totaal € 550 excl. btw per PO-punt voor een gehele groep samen. Het maximum aantal deelnemers is 20. Hoe meer collega’s je meeneemt, hoe goedkoper de cursus dus wordt. Meld jij je met een groep van 20 deelnemers aan, betaal je per persoon nog maar € 110 excl. btw voor deze gehele cursus.

Heb je interesse, bel of mail ons

Overweeg jij om het webinar te boeken? Voor jouw kantoor of voor een aantal collega’s? Neem dan contact op via het onderstaande webformulier, stuur een mail naar info@llmlegal.nl, of bel ons op 020-8006135. Wij beantwoorden jouw vragen en stemmen graag een datum en tijd met je af.

Ondanks de grote drukte streven wij ernaar om jouw bericht binnen vijf werkdagen te beantwoorden. Mocht het langer duren, dan laten wij je dat tijdig weten en geven wij je een indicatie van wanneer je op beantwoording kunt rekenen.

Deel dit bericht