Leerlijn procederen in eerste aanleg

procederen in eerste aanleg leerlijn cursus NOVA PO-punten webinar online e-learning steven venhuizen advocaat advocaten

Leerlijn procederen in eerste aanleg

NOVA 12 PO-punten
NEVOA 12 PE-punten

Cursus procederen KEI

Leerlijn procederen in eerste aanleg

De cliënt verwacht van zijn advocaat dat deze op verantwoorde en efficiënte wijze de procedure voert. Van jou wordt dan ook veel kennis verwacht van uiteenlopende procesregels zoals bepaald in de wet en uitgelegd en toegepast in de jurisprudentie.

Verspreid over drie webinars van vier contacturen per webinar behandelt deze leerlijn het gehele spectrum, te beginnen bij de dagvaarding, daarna het verloop van de procedure en eindigend bij de uitspraak. Naast de algemene aspecten van de procedure wordt ook een aantal bijzondere aspecten behandeld. Te denken valt onder meer aan de geldigheid van de exploten, het rol- en regierecht en diverse incidenten.

Alhoewel ook enkele algemene aspecten van de verzoekschriftprocedure aan de orde komen, ligt de nadruk op de dagvaardingsprocedure. De per 1 oktober 2019 gewijzigde regels over de mondelinge behandeling zijn in de lesstof verwerkt.

Het volgen van alle drie de webinars levert je 12 PO-punten (NOVA) of 12 PE-punten (NEVOA) op.

Webinar 1: de aanvang van de procedure in eerste aanleg

Webinar 2: het verloop van de procedure in eerste aanleg

Webinar 3: het einde van de procedure in eerste aanleg

Sprekers

online cursus e-learning elearning training les bijles pe po punten opleiding advocaat nova deurwaarder kbvg secretaresse counsel bedrijfsjurist hbo wo llm legal

Mr. S.M.A.M. (Steven) Venhuizen

Mr. Venhuizen is vanaf 2001 werkzaam als senior raadsheer bij het gerechtshof ‘s-Hertogenbosch. Daarnaast verzorgt hij vanaf 1984 juridisch onderwijs, hoofdzakelijk op het gebied van het burgerlijk procesrecht.

Methode

De cursus wordt verzorgd in de vorm van een interactief webinar. Na afloop van de cursus dien je een aantal vragen te beantwoorden. Bij voldoende resultaat ontvang je een certificaat van deelname. De geschatte tijdsbesteding is 30 minuten. Lees hier meer over webinars bij LLM Legal en hoe het werkt.

Leerdoel

Na afloop van de drie webinars ben je volledig op de hoogte van de ins en outs van het procederen in eerste aanleg, vanaf de dagvaarding tot aan de uitspraak. De opgedane inzichten stellen je in staat om jouw cliënten op een strategische en weldoordachte wijze in eerste aanleg bij te staan, en zonder daarbij voor verrassingen te komen staan.

Niveau

Verdiepingscursus. Enige basiskennis van het burgerlijk procesrecht wordt voorondersteld.

Doelgroep

Advocaten

12 NOVA PO-punten

Bedrijfsjuristen

12 NEVOA PE-punten

Kosten: € 330 per persoon excl. btw (bij 20 deelnemers)

Je betaalt bij ons in totaal € 550 excl. btw per PO-punt voor een gehele groep samen. Het maximum aantal deelnemers is 20. Hoe meer collega’s je meeneemt, hoe goedkoper de cursus dus wordt. Meld jij je met een groep van 20 deelnemers aan, betaal je per persoon nog maar € 330 excl. btw voor deze gehele cursus.

Heb je interesse, bel of mail ons

Overweeg jij om het webinar te boeken? Voor jouw kantoor of voor een aantal collega’s? Neem dan contact op via het onderstaande webformulier, stuur een mail naar info@llmlegal.nl, of bel ons op 020-8006135. Wij beantwoorden jouw vragen en stemmen graag een datum en tijd met je af.

Ondanks de grote drukte streven wij ernaar om jouw bericht binnen vijf werkdagen te beantwoorden. Mocht het langer duren, dan laten wij je dat tijdig weten en geven wij je een indicatie van wanneer je op beantwoording kunt rekenen.

Deel dit bericht