Jaarrekeninglezen voor advocaten

cursus jaarrekeninglezen voor advocaten webinar Cees in 't Veld RA RCBM jaarrekening lezen boekhouden training advocaat PO-punten NOVA

Jaarrekeninglezen voor advocaten

NOVA 4 PO-punten
NEVOA 4 PE-punten

NOVA 4 PO-punten cursus LLM Legal advocaten webinar advocaat

Cursus jaarrekeninglezen voor advocaten

De cursus jaarrekeninglezen voor advocaten bestaat uit twee onderdelen:

1. Opbouw en interpretatie van de jaarrekening

In dit eerste onderdeel worden de balans, de winst- en verliesrekening, het kasstroomoverzicht en toelichting in detail behandeld. Er wordt aangegeven hoe je een jaarrekening kunt interpreteren. Ook komen verstoringen in de jaarrekening aan de orde.

2. Bijzondere onderwerpen inzake de jaarrekening

In dit tweede onderdeel komen onderwerpen aan de orde zoals consolidatie, fusie en overname, financiering, voorzieningen, latente belastingen, en seizoensinvloeden. Bovendien gaan wij in op de rol van de accountant.

De cursus is bij uitstek geschikt voor advocaten die weliswaar over enige basiskennis van boekhouden beschikken, maar nog geen ervaring hebben met het lezen van een jaarrekening. Heb je nog geen voorkennis van boekhouden? Dan raden wij jou aan om eerst onze aparte cursus boekhouden voor advocaten te volgen.

Voor die cursus hoef je namelijk over geen enkele voorkennis te beschikken. Daar wordt de basis gelegd voor de cursus jaarrekeninglezen. Aan de orde komen daar het wettelijk kader en de algemene aspecten van het jaarverslag en de jaarrekening aan de orde, wordt het spoor van brondocumenten naar jaarrekening stap voor stap uitgelegd, en wordt dubbel boekhouden in detail behandeld.

Maar maak je geen zorgen, want ook voor de cursus jaarrekeninglezen geldt dat je deze uitstekend kunt volgen zonder over een financiële achtergrond of ervaring te beschikken. De docent neemt jou stap voor stap mee, in een rustig tempo waardoor je het goed kunt volgen, en met gebruikmaking van veel praktijkvoorbeelden.

Sprekers

online cursus e-learning elearning training les bijles pe po punten opleiding advocaat nova deurwaarder kbvg secretaresse counsel bedrijfsjurist hbo wo llm legal

C. (Cees) in 't Veld RA RCBM

Cees in 't Veld werkt als interim finance professional en is als docent verbonden aan Nyenrode Business University. Van 1976 tot 2013 werkte hij in de controlepraktijk van KPMG op kantoren in Nederland en op Curaçao, waarvan vanaf 1996 als partner.

Methode

De cursus wordt verzorgd in de vorm van een interactief webinar. Na afloop van de cursus dien je een aantal vragen te beantwoorden. Bij voldoende resultaat ontvang je een certificaat van deelname. De geschatte tijdsbesteding is 30 minuten. Lees hier meer over webinars bij LLM Legal en hoe het werkt.

Leerdoel

Na afloop van de cursus heb je de materie voldoende in de vingers om goed te begrijpen hoe je een jaarrekening moet lezen. In het oefenmateriaal dat wij ter beschikking stellen kun je alles nog eens rustig nalezen.

Niveau

Basiscursus. Enige elementaire voorkennis van boekhouden wordt wel voorondersteld. Wij raden aan om eerst apart onze cursus boekhouden voor advocaten te hebben gevolgd.

Doelgroep

Advocaten

4 NOVA PO-punten

Bedrijfsjuristen

4 NEVOA PE-punten

Kosten: € 110 per persoon excl. btw (bij 20 deelnemers)

Je betaalt bij ons in totaal € 550 excl. btw per PO-punt voor een gehele groep samen. Het maximum aantal deelnemers is 20. Hoe meer collega’s je meeneemt, hoe goedkoper de cursus dus wordt. Meld jij je met een groep van 20 deelnemers aan, betaal je per persoon nog maar € 110 excl. btw voor deze gehele cursus.

Heb je interesse, bel of mail ons

Overweeg jij om het webinar te boeken? Voor jouw kantoor of voor een aantal collega’s? Neem dan contact op via het onderstaande webformulier, stuur een mail naar info@llmlegal.nl, of bel ons op 020-8006135. Wij beantwoorden jouw vragen en stemmen graag een datum en tijd met je af.

Ondanks de grote drukte streven wij ernaar om jouw bericht binnen vijf werkdagen te beantwoorden. Mocht het langer duren, dan laten wij je dat tijdig weten en geven wij je een indicatie van wanneer je op beantwoording kunt rekenen.

Deel dit bericht