Hoger beroep

cursus hoger beroep noodzakelijke kennis procesrecht webinar online e-learning steven venhuizen NOVA advocaat advocat

Hoger beroep

Noodzakelijke kennis vóór het instellen van hoger beroep

NOVA 4 PO-punten
NEVOA 4 PE-punten

NOVA 4 PO-punten cursus LLM Legal advocaten webinar advocaat

Cursus hoger beroep: noodzakelijke kennis vóór het instellen van hoger beroep

In dit webinar komen veel belangrijke voorvragen van het civiele hoger beroep aan de orde. Het webinar is daarmee relevant voor iedere advocaat of bedrijfsjuridisch adviseur die vanuit zijn/haar beroepspraktijk op enig moment met procederen in hoger beroep te maken krijgt.

Wat is het doel van het hoger beroep? Daarbij gaan we in op: 

  • het recht op twee feitelijke instanties;
  • de controle- en herstelfunctie van het hoger beroep.

Welke uitspraken zijn vatbaar voor hoger beroep? Wanneer is tussentijds appel mogelijk, en wanneer niet?

Er wordt ingegaan op appeltermijnen en op de (overigens schaarse) voorbeelden van toegestane termijnoverschrijding.

Verder gaan we in op de gevolgen van het hoger beroep. Afgesloten wordt met een heel belangrijk en lastig thema: wie kunnen of moeten partij in hoger beroep zijn? En wat dient er te gebeuren bij complicaties zoals het overlijden van een van procespartijen, fusie en splitsing, en wijziging van hoedanigheid (denk aan curatele, cessie, etc.)? En hoe zit het met de processueel ondeelbare rechtsverhouding?

Sprekers

online cursus e-learning elearning training les bijles pe po punten opleiding advocaat nova deurwaarder kbvg secretaresse counsel bedrijfsjurist hbo wo llm legal

Mr. S.M.A.M. (Steven) Venhuizen

Mr. Venhuizen is vanaf 2001 werkzaam als senior raadsheer bij het gerechtshof ‘s-Hertogenbosch. Daarnaast verzorgt hij vanaf 1984 juridisch onderwijs, hoofdzakelijk op het gebied van het burgerlijk procesrecht.

Methode

De cursus wordt verzorgd in de vorm van een interactief webinar. Na afloop van de cursus dien je een aantal vragen te beantwoorden. Bij voldoende resultaat ontvang je een certificaat van deelname. De geschatte tijdsbesteding is 30 minuten. Lees hier meer over webinars bij LLM Legal en hoe het werkt.

Leerdoel

Na afloop van de cursus beschik je over meer inzicht in het procederen in hoger beroep en het eigenlijke doel daarvan. Met de opgedane inzichten ben je in staat om doeltreffender strategischer met dit rechtsmiddel om te gaan in jouw beroepspraktijk als advocaat.

Niveau

Verdiepingscursus. Enige basiskennis van het burgerlijk procesrecht wordt voorondersteld.

Doelgroep

Advocaten

4 NOVA PO-punten

Bedrijfsjuristen

4 NEVOA PE-punten

Kosten: € 110 per persoon excl. btw (bij 20 deelnemers)

Je betaalt bij ons in totaal € 550 excl. btw per PO-punt voor een gehele groep samen. Het maximum aantal deelnemers is 20. Hoe meer collega’s je meeneemt, hoe goedkoper de cursus dus wordt. Meld jij je met een groep van 20 deelnemers aan, betaal je per persoon nog maar € 110 excl. btw voor deze gehele cursus.

Heb je interesse, bel of mail ons

Overweeg jij om het webinar te boeken? Voor jouw kantoor of voor een aantal collega’s? Neem dan contact op via het onderstaande webformulier, stuur een mail naar info@llmlegal.nl, of bel ons op 020-8006135. Wij beantwoorden jouw vragen en stemmen graag een datum en tijd met je af.

Ondanks de grote drukte streven wij ernaar om jouw bericht binnen vijf werkdagen te beantwoorden. Mocht het langer duren, dan laten wij je dat tijdig weten en geven wij je een indicatie van wanneer je op beantwoording kunt rekenen.

Deel dit bericht