Bewijsrecht

bewijsrecht stellen en bewijzen stelplicht bewijs bewijslast bewijslastverdeling procesrecht NOVA cursus webinar online e-learning steven venhuizen

Bewijsrecht

Wie moet wat stellen en bewijzen, waarom en hoe?

NOVA 4 PO-punten
NEVOA 4 PE-punten

NOVA 4 PO-punten cursus LLM Legal advocaten webinar advocaat

Cursus bewijsrecht: wie moet wat stellen en bewijzen, waarom en hoe?

Na een korte inleiding en positionering van het bewijsrecht binnen de wettelijke bepalingen, komen doel en inhoud van het bewijsrecht aan de orde. Tevens speelt daarbij de vraag wanneer het bewijsrecht wel, niet of niet volledig geldt.

Met welke feiten mag/moet de rechter bij zijn beslissing rekening houden?

Hoe actief mag de rechter zelf op feitenonderzoek uitgaan (art. 149, 19, 24 en 25 Rv)?

Het grote belang en de samenhang van het trio: stelplicht – bewijslastverdeling – bewijsaanbod worden aan de hand van allerlei voorbeelden verduidelijkt.

Wat zijn de regels voor tegenbewijs? Geldt daarvoor een stelplicht en plicht tot het doen van een bewijsaanbod? Wanneer is tegenbewijs geslaagd?

Ter afsluiting van het algemene gedeelte worden de vrije bewijsleer, onrechtmatig verkregen bewijs en de bewijswaardering besproken.

Sprekers

online cursus e-learning elearning training les bijles pe po punten opleiding advocaat nova deurwaarder kbvg secretaresse counsel bedrijfsjurist hbo wo llm legal

Mr. S.M.A.M. (Steven) Venhuizen

Mr. Venhuizen is vanaf 2001 werkzaam als senior raadsheer bij het gerechtshof ‘s-Hertogenbosch. Daarnaast verzorgt hij vanaf 1984 juridisch onderwijs, hoofdzakelijk op het gebied van het burgerlijk procesrecht.

Methode

De cursus wordt verzorgd in de vorm van een interactief webinar. Na afloop van de cursus dien je een aantal vragen te beantwoorden. Bij voldoende resultaat ontvang je een certificaat van deelname. De geschatte tijdsbesteding is 30 minuten. Lees hier meer over webinars bij LLM Legal en hoe het werkt.

Leerdoel

Na afloop van de cursus beschik je over meer inzicht in een aantal aspecten van het bewijsrecht (wie moet wat stellen en bewijzen, waarom en hoe?) en kun je deze inzichten meteen strategisch toepassen in jouw beroepspraktijk als advocaat.

Niveau

Verdiepingscursus. Enige basiskennis van het burgerlijk procesrecht wordt voorondersteld.

Doelgroep

Advocaten

4 NOVA PO-punten

Bedrijfsjuristen

4 NEVOA PE-punten

Kosten: € 110 per persoon excl. btw (bij 20 deelnemers)

Je betaalt bij ons in totaal € 550 excl. btw per PO-punt voor een gehele groep samen. Het maximum aantal deelnemers is 20. Hoe meer collega’s je meeneemt, hoe goedkoper de cursus dus wordt. Meld jij je met een groep van 20 deelnemers aan, betaal je per persoon nog maar € 110 excl. btw voor deze gehele cursus.

Heb je interesse, bel of mail ons

Overweeg jij om het webinar te boeken? Voor jouw kantoor of voor een aantal collega’s? Neem dan contact op via het onderstaande webformulier, stuur een mail naar info@llmlegal.nl, of bel ons op 020-8006135. Wij beantwoorden jouw vragen en stemmen graag een datum en tijd met je af.

Ondanks de grote drukte streven wij ernaar om jouw bericht binnen vijf werkdagen te beantwoorden. Mocht het langer duren, dan laten wij je dat tijdig weten en geven wij je een indicatie van wanneer je op beantwoording kunt rekenen.

Deel dit bericht