Beslagrecht en executierecht

beslagrecht en executierecht procesrecht webinar online cursus e-learning jeroen nijenhuis opleidingen NOVA advocaat advocaten

Beslagrecht en executierecht

NOVA 4 PO-punten
NEVOA 4 PE-punten

NOVA 4 PO-punten cursus LLM Legal advocaten webinar advocaat

Cursus beslagrecht en executierecht

In het webinar beslagrecht en executierecht wordt ingegaan op:

Het doel is dat je strategisch leert omgaan met het beslagrecht en executierecht en leert om hierop al vanaf de aanvang van de procedure te anticiperen.

Het executierecht is doorgaans het sluitstuk van de procedure, maar het is niettemin belangrijk om er op een strategische manier op vooruit te lopen. Zo kan een onvoldoende geformuleerde eis tot grote executieproblemen leiden. De cursus is erop gericht om jou te trainen in het zo strategisch mogelijk omgaan met het executierecht, al vanaf de aanvang van de procedure.

Ook voor conservatoire beslagen geldt dat jij er als advocaat zo strategisch mogelijk op vooruit dient te lopen. Wat wil de eiser bereiken, welke belangen wil hij door middel van een beslag zeker stellen? Het beslagrecht is een moeilijk domein met veel haken en ogen vanwege de specifieke formaliteiten en de praktische problemen die in dit domein een rol spelen. De cursus heeft tot doel om jouw kennis op dit gebied verregaand te verdiepen zodat het jou na de cursus sneller duidelijk is of beslag een mogelijkheid is, en wat het te verwachten effect is.

Sprekers

online cursus e-learning elearning training les bijles pe po punten opleiding advocaat nova deurwaarder kbvg secretaresse counsel bedrijfsjurist hbo wo llm legal

Jeroen Nijenhuis

Jeroen Nijenhuis is gerechtsdeurwaarder sinds 1990 en sinds april 2016 bestuurslid van de KBvG met als portefeuille ambtsuitoefening (wetgeving).

Methode

De cursus wordt verzorgd in de vorm van een interactief webinar. Na afloop van de cursus dien je een aantal vragen te beantwoorden. Bij voldoende resultaat ontvang je een certificaat van deelname. De geschatte tijdsbesteding is 30 minuten. Lees hier meer over webinars bij LLM Legal en hoe het werkt.

Leerdoel

In het webinar word je getraind in het strategisch omgaan met de regels van het beslagrecht en executierecht, zodanig dat je leert om hierop al vanaf de aanvang van de procedure doeltreffend te anticiperen. Zo kom je tegen het einde van de procedure niet in de problemen; integendeel, ten uitvoer leggen of beslagleggen kan hierdoor eenvoudiger worden bereikt.

Niveau

Verdiepingscursus. Enige basiskennis van het burgerlijk procesrecht wordt voorondersteld.

Doelgroep

Advocaten

4 NOVA PO-punten

Bedrijfsjuristen

4 NEVOA PE-punten

Kosten: € 110 per persoon excl. btw (bij 20 deelnemers)

Je betaalt bij ons in totaal € 550 excl. btw per PO-punt voor een gehele groep samen. Het maximum aantal deelnemers is 20. Hoe meer collega’s je meeneemt, hoe goedkoper de cursus dus wordt. Meld jij je met een groep van 20 deelnemers aan, betaal je per persoon nog maar € 110 excl. btw voor deze gehele cursus.

Heb je interesse, bel of mail ons

Overweeg jij om het webinar te boeken? Voor jouw kantoor of voor een aantal collega’s? Neem dan contact op via het onderstaande webformulier, stuur een mail naar info@llmlegal.nl, of bel ons op 020-8006135. Wij beantwoorden jouw vragen en stemmen graag een datum en tijd met je af.

Ondanks de grote drukte streven wij ernaar om jouw bericht binnen vijf werkdagen te beantwoorden. Mocht het langer duren, dan laten wij je dat tijdig weten en geven wij je een indicatie van wanneer je op beantwoording kunt rekenen.

Deel dit bericht