Studievaardigheden voor de advocatuur

[vc_row][vc_column][vc_single_image image=”191″ css_animation=”appear” img_hover=”opacity”][vc_column_text css_animation=”appear”]

Bij LLM Legal bent u als advocaat-stagiair aan een vertrouwd adres voor efficiënte en doeltreffende begeleiding bij de Beroepsopleiding Advocaten. Wij trainen en begeleiden u graag bij de voorbereiding op uw tentamens in de major en minor burgerlijk recht, bestuursrecht, strafrecht, en een steeds toenemend aantal keuzevakken (zoals o.a. informatie- en bewijsvergaring, beslag- en executierecht).

[/vc_column_text][vc_empty_space][vc_column_text]Wij zijn ons er goed van bewust dat u als advocaat-stagiair wordt geconfronteerd met een hoge werkdruk, in combinatie met een pittige opleiding die veel tijd en energie van u vergt. Van u wordt in feite verlangd dat u een drukke fulltime baan combineert met een behoorlijk intensieve opleiding.

Deze combinatie vraagt om een goede strategie en planning die u vanaf de eerste dag steeds blijft handhaven. Met een goede planning en de strikte handhaving daarvan, is het in beginsel goed te doen. Zonder planning echter, ligt uitstelgedrag al snel op de loer. Daarbij is de tentamenstof te gecompliceerd om dit in korte tijd op de valreep snel nog te kunnen voorbereiden.

LLM Legal heeft ruime ervaring met het begeleiden en bijscholen van advocaat-stagiairs voor de beroepsopleiding. Omdat wij al veel beginnende advocaten hiermee hebben mogen begeleiden, zijn wij ons goed bewust van alle valkuilen die u kunt gaan tegenkomen, en weten wij onze aanpak daarop zeer nauwkeurig af te stemmen.

Privéles bij LLM Legal

Wat onze aanpak uniek maakt, is in de eerste plaats het feit dat wij de enige professionele aanbieder zijn in Nederland van cursussen en bijscholing voor advocaat-stagiairs op geheel individuele basis. U krijgt bij ons privéles op basis van een lesplan dat voor u op maat is gemaakt en volledig op uw specifieke wensen en behoeften is afgestemd. Wij hebben hiervoor alle benodigde deskundigheid en middelen ruimschoots in huis.

Onze juridisch-inhoudelijke training

De juridisch-inhoudelijke training en bijscholing die wij aanbieden, is sterk praktijkgericht en in de allereerste plaats bedoeld om uw slagingskans voor het tentamen zo groot mogelijk te maken. Daarom ligt het accent over het algemeen op het oefenen met tentamenvragen en het bespreken van casusposities. Daarnaast leert de ervaring dat het u soms aan tijd ontbreekt om adequaat kennis te kunnen nemen van de theorie. Ook daarin trainen wij u graag; en ook steeds weer met het tentamen in gedachten. Wij zorgen er voortdurend voor dat de begeleiding u zoveel mogelijk rendement oplevert en waken er goed voor dat wij ons niet verliezen in allerlei theoretische uitweidingen. Het enige streven is en blijft steeds het behalen van de tentamens.

Wij zijn goed vertrouwd met zowel het curriculum van de NOVA zelf, als ook dat van de Law Firm School (LFS). We baseren ons altijd op de nieuwste toets- en eindtermen.

Handhaven van een doeltreffende strategie

Het onderscheidend vermogen van onze benadering is bovendien gelegen in het feit dat wij graag meer voor u doen dan alleen het aanbieden van juridisch-inhoudelijke training. Wij weten uit ervaring hoe lastig het voor u kan zijn om een goede planning te maken en die ook daadwerkelijk te handhaven. Ook wat dat betreft, zijn wij ons welbewust van de valkuilen die u als advocaat-stagiair vaak tegenkomt. Wij helpen u graag met doeltreffende strategie en een efficiënte planning om de tentamens met succes en vertrouwen tegemoet te kunnen gaan. Hiermee, en vooral ook met het daadwerkelijk handhaven van de planning, hebben wij al veel advocaat-stagiairs met succes en plezier kunnen helpen.

Fiscaal aftrekbare kosten

De kosten die aan de begeleiding verbonden zijn, bedragen € 135,00 per uur privéles. Op grond van art. 11 Wet op de omzetbelasting zijn onze privélessen geheel BTW-vrij. Informeert u bij uw kantoor naar de mogelijkheden om het lesgeld geheel of gedeeltelijk vergoed te krijgen.

U kunt de kosten van de belasting aftrekken conform art. 6.27 Wet IB 2001 met inachtneming van een drempel van € 250. Meer informatie vindt u op de website van de Belastingdienst (klik hier).

Neem contact met ons op voor meer informatie

Het is beslist verstandig om al tijdig te beginnen met uw studie voor de tentamens van de Orde, en het niet tot het laatste moment uit te stellen. Wij helpen en ondersteunen u graag, en hoe eerder u zich bij ons aanmeldt, des te beter kunnen wij u daarbij van dienst zijn.

Als u meer informatie wilt over onze aanpak, neemt u dan contact op via het onderstaande webformulier of belt u ons op 020 – 800 6135. Wij beantwoorden graag uw vragen.

Wij hopen u te mogen verwelkomen op onze cursuslocatie in de Millennium Tower te Amsterdam, op nog geen vijf minuten lopen vanaf Station Amsterdam Sloterdijk en gemakkelijk te bereiken met de auto vanaf de A5.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][contact-form-7 id=”417″][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]Heeft u interesse om onze gelederen te komen versterken als docent? Neemt u dan contact op via recruitment@llmlegal.nl. Meer informatie vindt u op onze vacaturepagina.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]