Tech support

Snel naar je onderwerp

Contact met onze tech support

Neem je deel aan een online sessie en stuit je op een probleem? Hieronder staat een aantal stappen die je kunt volgen om je probleem snel op te lossen.

Lukt het niet, of staat je probleem er niet tussen? Het snelst bel of WhatsApp je met het 06-nummer in de mail met de inloggegevens die je van ons hebt gekregen.

Heb je de mail niet ontvangen, of heb je deze niet meer? Stuur dan een bericht naar info@llmlegal.nl (dat is het snelst) of bel tijdens kantooruren met 020-8006135. Je wordt snel geholpen zodat je zo weinig mogelijk van de online sessie hoeft te missen.

Klik hieronder op een vraag om die in of uit te klappen.

Vragen over het downloaden en installeren van Zoom

Ga naar deze website: https://zoom.us/download#client_4meeting

Vervolgens klik je daar op de bovenste knop “Download” (zoals in de screenshot hieronder), en volg je de instructies op het scherm.

1 LLM Legal cursus PO online PO punten advocaten deurwaarders recht voor ondernemers contractenrecht e-learning jaarrekening lezen beroepsopleiding advocaten

Je kunt Zoom voor mobiele apparaten downloaden in de App Store als je Apple gebruikt, of op Google Play als je Android gebruikt. NB: heb je een Samsung-toestel, download dan op Google Play.

2 LLM Legal cursus PO online PO punten advocaten deurwaarders recht voor ondernemers contractenrecht e-learning jaarrekening lezen beroepsopleiding advocaten3 LLM Legal cursus PO online PO punten advocaten deurwaarders recht voor ondernemers contractenrecht e-learning jaarrekening lezen beroepsopleiding advocaten

Hoe start ik Zoom?

Via de mail heb je een invite ontvangen. Deze worden normaal gesproken altijd verzonden vanaf info@llmlegal.nl. Zie de screenshot voor een voorbeeld.

4 LLM Legal cursus PO online PO punten advocaten deurwaarders recht voor ondernemers contractenrecht e-learning jaarrekening lezen beroepsopleiding advocaten

Je kunt de meeting eenvoudig starten door op de link te klikken. In sommige gevallen wordt dan gevraagd naar je Meeting ID en Password. Die kun je kopiëren of overtypen uit de mail.

Heb je de mail niet ontvangen, of heb je deze niet meer? Stuur dan een bericht naar info@llmlegal.nl. Tijdens kantooruren kun je bellen met 020-8006135. In beide gevallen helpen wij je meteen om in te loggen zodat je niets van de cursus mist!

Ja, dat is ook mogelijk. Ga dan naar deze pagina: https://zoom.us/join

Vul daar het Meeting ID in, dat in de mail staat die je van ons hebt ontvangen.

Het Meeting ID is een code van een aantal cijfers die je gewoon achter elkaar kunt intypen (geen spaties nodig). Of plak het rechtstreeks vanuit de mail.

Heb je de mail niet ontvangen, of heb je die niet meer? Mail ons dan op info@llmlegal.nl of bel tijdens kantooruren met 020-8006135. In beide gevallen word je meteen geholpen zodat je niets van de sessie hoeft te missen.

De kans is groot dat je probeert in te loggen via je browser. Je zal eerst de software moeten installeren. Kijk of je ergens een knop ziet die er uitziet zoals in de screenshot:

5 LLM Legal cursus PO online PO punten advocaten deurwaarders recht voor ondernemers contractenrecht e-learning jaarrekening lezen beroepsopleiding advocaten

Zodra je het bestand hebt geopend, volg je verder de instructies op het scherm.

Als na afloop de meeting niet meteen en vanzelf start, ga dan nogmaals naar de pagina waar je eerder was (https://zoom.us/join), en probeer nu opnieuw in te loggen met het Meeting ID en het Password dat je via de mail van ons hebt ontvangen. Of log simpelweg in door op de link in die mail te klikken.

Neem contact met ons op. Wij helpen je meteen zodat je niets van de online sessie hoeft te missen.

Stuur een e-mail naar info@llmlegal.nl. Dat werkt het snelst, omdat wij tijdens online sessies altijd een IT’er paraat hebben staan om te helpen bij problemen. Je kunt tijdens kantooruren ook bellen naar 020-8006135.

Normaal gesproken ben je binnen maximaal één minuut binnen. Duurt het langer? Bel of WhatsApp onze IT’er dan. Het 06-nummer staat in de mail met de invite die je van ons hebt gekregen.

Heb je de mail niet ontvangen, of heb je deze niet meer? Stuur dan een bericht naar info@llmlegal.nl of bel tijdens kantooruren 020-8006135. Wij staan klaar om je te helpen.

Problemen met het geluid

Controleer of je ergens dit venster kunt vinden (misschien is het geminimaliseerd of zit het achter een ander venster):

6 LLM Legal cursus PO online PO punten advocaten deurwaarders recht voor ondernemers contractenrecht e-learning jaarrekening lezen beroepsopleiding advocaten

Selecteer dan Join With Computer Audio.

Werkt dat niet? Controleer eerst of je audio is ingeschakeld. Vaak is het iets eenvoudigs zoals een headset die niet goed is ingeplugd, of je volume staat op mute of heel laag. Lijkt alles te kloppen, hoor je niets, en gebruik je een headset? Probeer het dan ook even zonder headset. Kijk of dat verschil maakt.

Zo niet, kijk of je kunt inloggen vanaf een ander apparaat. Je kunt met hetzelfde Meeting ID en Password inloggen van zoveel apparaten tegelijkertijd als je wilt. Probeer bijvoorbeeld vanaf je telefoon of tablet in te loggen. Je kunt zelfs het beeld op het ene apparaat bekijken (met een groot scherm) en naar de audio luisteren vanaf een ander apparaat (zoals je telefoon of tablet).

Heb je geen ander apparaat in de buurt? Bel dan vanaf je telefoon een van de telefoonnummers die in de mail staan, die je van ons hebt ontvangen. Zet je geluid op de speaker zodat je de telefoon gemakkelijk neer kunt leggen. Volg de gesproken instructies. Er wordt gevraagd om je Meeting ID en Password. Die toets je in met het toetsenblok op je telefoon. Je kunt dan het geluid van de online sessie horen via je mobiele telefoon. Het is niet optimaal, maar in de praktijk werkt dit toch vrij goed.

Gebruik je een headset? Probeer het dan via de interne speakers van je apparaat, door simpelweg de plug van je headset uit je apparaat te trekken.

Blijft het zo? De kans is groot dat je internetverbinding traag is. Vraag huis- of kantoorgenoten om tijdens de online sessie geen streaming diensten te gebruiken zoals YouTube, Netflix, of online gaming (dus ook geen Xbox of Playstation). Sluit alle andere programma’s op je apparaat af (zoals Outlook) en laat bij voorkeur ook geen updates van andere programma’s installeren tijdens de online sessie.

Verbetert het niet? Dan zijn er twee opties:

    1. Gebruik de internetverbinding van je mobiele telefoon door een hotspot te maken. Kijk op deze pagina onder ‘verbindingsproblemen’ voor een stap-voor-stap handleiding hoe je dat ter plekke kunt doen.
    2. Bel een van de nummers in de e-mail die je van ons hebt gekregen. Zet je telefoon op luidspreker zodat je die gemakkelijk ergens neer kunt leggen. Volg de gesproken instructies en houd daarbij het Meeting ID en Password bij de hand. Je kunt dan het geluid volgen via je mobiele telefoon: natuurlijk niet optimaal, maar in de praktijk werkt het wel goed.

Problemen met de verbinding

Vraag huis- of kantoorgenoten om tijdens de online sessie geen streaming diensten te gebruiken zoals YouTube, Netflix, of online gaming (dus ook geen Xbox of Playstation). Sluit alle andere programma’s op je apparaat af (zoals Outlook) en laat bij voorkeur ook geen updates van andere programma’s installeren tijdens de online sessie.

Verbetert het niet? Dan zijn er twee opties:

  1. Gebruik de internetverbinding van je mobiele telefoon door een hotspot te maken. Kijk op deze pagina onder ‘verbindingsproblemen’ voor een stap-voor-stap handleiding hoe je dat ter plekke kunt doen.
  2. Is het geluid slecht te horen, maar kun je het beeld nog voldoende zien? Bel dan een van de nummers in de e-mail die je van ons hebt gekregen. Zet je telefoon op luidspreker zodat je die gemakkelijk ergens neer kunt leggen. Volg de gesproken instructies en houd daarbij het Meeting ID en Password bij de hand. Je kunt dan het geluid volgen via je mobiele telefoon: natuurlijk niet optimaal, maar in de praktijk werkt het wel goed.

Dit ligt waarschijnlijk aan de verbinding die de docent gebruikt. Onze IT’er werkt achter de schermen om dit voor de docent op te lossen. Is het op zich niet heel hinderlijk, wachten wij daarmee tot de pauze. Leidt het erg af, gaan wij er meteen mee aan de slag.

Bij problemen met je internetverbinding kan het zinvol zijn om een hotspot te maken op je telefoon. Je kunt dan gewoon je computer of tablet blijven gebruiken, maar het internet gaat dan via je mobiele provider. NB: houd er rekening mee dat de meeste mobiele providers per maand een datalimiet hanteren. Er worden mogelijk aanvullende kosten in rekening gebracht door je telefoonmaatschappij.

Gebruik je een Android-telefoon (dus ook als je een Samsung hebt), volg dan de onderstaande stappen.

Heb je eerder een hotspot gemaakt? Klik dan in het menu van je telefoon op Mobiele hotspot en je bent klaar. Vanaf je computer of tablet kun je nu verbinding maken met je mobiele netwerk. Volg daarvoor de stappen hieronder, onder Verbinden met de hotspot (scroll naar beneden).

7 LLM Legal cursus PO online PO punten advocaten deurwaarders recht voor ondernemers contractenrecht e-learning jaarrekening lezen beroepsopleiding advocaten

Heb je dit niet eerder gedaan met deze telefoon? Volg dan de onderstaande stappen. Schakel voor alle zekerheid eerst je Wifi-verbinding tijdelijk uit (de blauwe knop helemaal links in deze screenshot):

10 LLM Legal cursus PO online PO punten advocaten deurwaarders recht voor ondernemers contractenrecht e-learning jaarrekening lezen beroepsopleiding advocaten

Ga vervolgens naar Instellingen met het tandwieltje (rechtsonder in deze screenshot):

8 LLM Legal cursus PO online PO punten advocaten deurwaarders recht voor ondernemers contractenrecht e-learning jaarrekening lezen beroepsopleiding advocaten

Klik op Verbindingen:

9 LLM Legal cursus PO online PO punten advocaten deurwaarders recht voor ondernemers contractenrecht e-learning jaarrekening lezen beroepsopleiding advocaten

Klik op Mobiele hotspot en tethering. Schakel daar de mobiele hotspot in. Het wachtwoord kun je op dezelfde manier vinden, via hetzelfde menu Verbindingen. Klik daar dan op het woord ‘mobiele hotspot’ en niet op het schuifje rechts daarvan. Het wachtwoord kun je overtypen op je computer of tablet waar je verbinding mee maakt.

Verbinden met de hotspot

Als je de hotspot hebt ingeschakeld, en je hebt deze eerder gebruikt, komt de verbinding automatisch tot stand. Gebeurt dat niet, of doe je dit voor het eerst? Volg dan deze stappen.

Ga naar je netwerkinstellingen. In Windows is dit te herkennen aan dit icoontje, rechtsonder in de Windows-balk:

11 LLM Legal cursus PO online PO punten advocaten deurwaarders recht voor ondernemers contractenrecht e-learning jaarrekening lezen beroepsopleiding advocaten

We moeten nu het netwerk uitschakelen dat je eerst gebruikte, zodat je vervolgens verbinding kunt maken met je hotspot. Klik naast het netwerk dat nu nog actief is, op Verbinding verbreken.

12 LLM Legal cursus PO online PO punten advocaten deurwaarders recht voor ondernemers contractenrecht e-learning jaarrekening lezen beroepsopleiding advocaten

Selecteer vervolgens je nieuwe mobiele hotspot (meestal te herkennen aan het merk van je telefoon of het voorvoegsel Android) en neem het wachtwoord over. Je kunt nu aan de slag.

Staat je nieuwe mobiele hotspot niet in de lijst? Klik dan nogmaals op het netwerk-icoontje in de Windowsbalk en probeer het opnieuw. Soms duurt het tot een minuut voordat de hotspot in de lijst verschijnt.

Lukt ook dat niet? Dan is er kans dat Wifi op je computer is uitgeschakeld. Als je op het netwerk-icoontje in de Windowsbalk hebt geklikt, zie je onderaan drie keuzes. De meest linkse (Wi-Fi) is waarschijnlijk uitgeschakeld. Die moet je dan even inschakelen.

13 LLM Legal cursus PO online PO punten advocaten deurwaarders recht voor ondernemers contractenrecht e-learning jaarrekening lezen beroepsopleiding advocaten

Hiervoor hebben wij nog geen stap-voor-stap handleiding beschikbaar. Bel of WhatsApp onze IT’er die paraat staat tijdens de online sessie. Het rechtstreekse telefoonnummer staat in de mail met de inloggegevens die je van ons hebt gekregen.

Heb je de mail niet meer, of heb je deze niet ontvangen? Stuur een bericht naar info@llmlegal.nl (dat is het snelst) of bel tijdens kantooruren met 020-8006135. Tijdens de sessie hebben wij altijd een IT’er paraat. Deze zal je door de stappen heen praten om een hotspot te maken. Zo mis je zo min mogelijk van de online sessie.

Vragen over het gebruik van Zoom

Als deelnemer staat je microfoon standaard uitgeschakeld. Wil je jezelf hoorbaar maken? Vanaf je computer kun je de spatiebalk ingedrukt houden terwijl je spreekt.

Wil je je microfoon handmatig aanzetten (unmute) of uitzetten (mute)? Dat kan met deze knop linksonder:

14 LLM Legal cursus PO online PO punten advocaten deurwaarders recht voor ondernemers contractenrecht e-learning jaarrekening lezen beroepsopleiding advocaten

Beweeg met de muis over het venster en klik op het meest rechtse icoontje.

15 LLM Legal cursus PO online PO punten advocaten deurwaarders recht voor ondernemers contractenrecht e-learning jaarrekening lezen beroepsopleiding advocaten

Je beeldscherm ziet er nu zo uit:

16 LLM Legal cursus PO online PO punten advocaten deurwaarders recht voor ondernemers contractenrecht e-learning jaarrekening lezen beroepsopleiding advocaten

Klik op de knop Speaker View om terug te gaan naar normale weergave.

Ga met de muis over het videobeeld van de docent. Rechtsboven verschijnen drie blauwe puntjes zoals in het plaatje hieronder. Klik daarop en kies Pin Video.

17 LLM Legal cursus PO online PO punten advocaten deurwaarders recht voor ondernemers contractenrecht e-learning jaarrekening lezen beroepsopleiding advocaten

Deel dit bericht