Tarieven scriptiebegeleiding

Wij dragen graag bij aan jouw ontwikkeling. Wij laten het aan jou om te bepalen wat jij nodig hebt. Wanneer jij geen vraag hebt, dan hebben wij ook geen antwoord. Wanneer je vragen hebt dan weten wij door onze ervaring wat jij nodig hebt. Wij bieden dan ook geen pakketten aan maar sluiten aan bij jouw behoefte. Wij bieden je tools aan waarmee je een scriptie kan schrijven. En als je vastloopt, laat het ons dan weten! Dan helpen wij je verder.

Wij hanteren één tarief van € 75 per uur waarbij wij niet op een paar minuten meer of minder kijken. Het tarief is netto en inclusief BTW. Wij geloven dat jij het zelf kan maar soms kan vastlopen. Dan helpen wij je verder. Soms heb je één gesprek nodig en soms meer, afhankelijk van waar jij tegen aan loopt. Betalen is vooraf. Restitutie van gekochte uren is niet mogelijk.

Vrijwilligerswerk als betaling

Omdat wij vinden dat scriptiebegeleiding voor iedereen toegankelijk hoort te zijn, en omdat er volgens ons geen financiële drempel zou mogen bestaan om goede begeleiding te kunnen krijgen, mag je bij ons betalen met vrijwilligerswerk in plaats van geld. Dit gebeurt altijd in overleg met ons. Als je aantoonbaar vrijwilligerswerk hebt verricht voor een door ons erkende organisatie, helpen wij je met je scriptie en hoef je ons daarvoor geen geld te betalen.

Waarom zijn de tarieven bij iedereen zo hoog?

Als jij op de website bent gekomen dan heb je ongetwijfeld al rond gekeken naar anderen die dit aanbieden. Je hebt dan kunnen zien dat de tarieven niet veel van elkaar verschillen. Wij lichten dit graag toe, zodat je een beeld krijgt van hoe het werkt.

Allereerst zijn er natuurlijk de kosten. Zo zijn er kantoorkosten (iemand moet de telefoon opnemen en mails beantwoorden), kosten voor het onderhoud van de website en docentkosten.

De hoogste kosten zijn echter die van de begeleiders. Dat heeft voor een belangrijk deel te maken met het feit dat het er niet veel goede begeleiders zijn. Om je een inzicht te geven in de markt: professionele trainers, zoals universitaire hoofddocenten en advocaten die het naast hun gewone werk doen vragen vaak rond de € 150 per uur of meer. Bedenk dat deze mensen dit gewoonlijk per uur ook verdienen en dus gewoon hun uurtarief in rekening brengen dat zij gewend zijn. Schakel je deze mensen in, dan heb je ervaren professionals. Wanneer je mensen binnen deze groep enthousiast kan maken om studenten te begeleiden, dan kan je met een beetje geluk mensen vinden die het voor € 100 per uur willen doen. Dat vraagt een tijdsinvestering van organisaties die scriptieondersteuning organiseren.

Een andere categorie zijn mensen die jong zijn, zoals universitair docenten, promovendi (afgestudeerden die bezig zijn met hun doctorstitel te halen in een promotietraject). Deze groep werkt ongeveer voor de tarieven die je op de verschillende websites ziet. Verder heb je natuurlijk altijd uitzonderingen die zelf zeer ervaren zijn en af en toe graag een student helpen, maar zij helpen er zelden meer dan één tegelijk.

Wie je krijgt, hangt samen met wat wij hierboven schreven. Het is vaak ook een kwestie van het onderwerp dat je kiest. Een ervaren advocaat ondernemingsrecht zal je niet snel begeleiden als je scriptie over intellectueel eigendomsrecht gaat.

Daarnaast speelt beschikbaarheid ook een grote rol. Scriptiebegeleiding is geen fulltime functie, dus doen mensen het er vaak naast. Dat betekent dat zij hun hoofdbaan altijd voorrang zullen geven. In bepaalde periode is het dus spannend of er voldoende begeleiders zijn.

Wij vinden beschikbaarheid en toewijding van belang. Dus wij gaan alleen met mensen in zee die het traject willen afmaken. Dat geldt zowel voor begeleiders die wij zoeken als voor de studenten die met ons in zee willen.

Bel of mail ons

Als je meer informatie wilt over onze aanpak, of je je gelijk wilt inschrijven, aarzel niet en neem contact op via het onderstaande webformulier of bel ons op 020-8006135. Je kunt ook een e-mail sturen naar info@llmlegal.nlWij beantwoorden jouw vragen graag. Je hoort dan zo snel mogelijk van ons.