Relatie met mijn begeleider loopt niet lekker

Soms krijgen wij te horen dat een relatie met de begeleider van de opleiding niet lekker loopt. Dat is jammer. Wij kunnen daar geen rol in spelen. Wij kunnen je wel uit ervaring laten zien dat wij allemaal mensen zijn.

Begeleiders krijgen van hun instelling soms weinig tijd om een student te begeleiden. Dan kun je zeggen, dat is hun probleem. Maar in de praktijk wordt het jouw probleem omdat ook die docent zijn tijd ergens vandaan moet halen en jij niet de enige taak bent die hij heeft. De tijd die begeleiders krijgen zij krijgen is bedoeld om de scriptie een keer te lezen en te beoordelen. Veel docenten doen de begeleiding tussen je eerste opzet en eindbeoordeling dus in hun eigen tijd. Dat is naast een baan, gezin en eigen sociaal leven dus een behoorlijke tijdsinvestering.

Jij kan de tijd van de docent niet beïnvloeden en hij of zij kan niet altijd iets voor jou betekenen. Jullie zijn allebei mensen en ieder kan een eigen visie hebben op hoe zaken zijn gegaan of hoe dingen gaan.

Wanneer jullie een meningsverschil hebben over de begeleiding of over het eindcijfer dan weet je één ding zeker. De docent gaat uiteindelijk over de beoordeling en daar kan je verder niets aan doen. Je kan hoogstens een andere begeleider zoeken. Mocht je al bij je tweede begeleider zitten en daar loopt het ook niet, dan kan jij je ook afvragen of het niet aan jezelf ligt.

Deel dit bericht