Europees bankbeslag (EAPO)

Europees bankbeslag EU 655 2014 cursus deurwaarder KBvG webinar online cursus e-learning jeroen nijenhuis opleidingen

Europees bankbeslag (EAPO)

KBvG 4 PE-punten

cursus beslag op en uitwinning van roerende zaken deurwaarder KBvG webinar online cursus e-learning jeroen nijenhuis opleidingen

Cursus Europees bankbeslag (EAPO)

Per 18 januari 2017 is de complexe EU-verordening 655/2014 (verordening conservatoir bankbeslag) in werking getreden en wordt het grensoverschrijdend aanvragen van bankbeslag mogelijk.

In tegenstelling tot de nieuwe Brussel I-verordening schept deze verordening voor het eerst een Europees conservatoir beslag, zij het onder grote beperkingen. De deurwaarder heeft uiteraard de spilfunctie als uitvoerder maar ook als “bevrager” van banken die inlichtingen moeten geven over rekeningen en saldi. De uitvoering van de regeling wijkt op belangrijke punten af van het bestaande systeem van conservatoir beslag.

De deurwaarder gaat geconfronteerd worden met buiten Nederland gevestigde bedrijven en/of gerechtelijke instellingen die rekeninginformatie op willen vragen, dan wel een beslagbevel toegepast willen zien.

Deze verordening grijpt rechtstreeks in het Nederlands systeem van het beslagrecht. Vaste procedures die u in termijnen kent uit het Conservatoir Beslagrecht zijn onder deze verordeningen anders; er komen ook hele nieuwe voorschriften en voor het eerst kunt u een bank benaderen om rekeninginformatie op te vragen.

Tijdens deze cursus wordt ook andere Europese regelgeving voor de overzichtelijkheid meegenomen zoals de Brussel I verordening en de Betekeningsverordening.

Onderwerpen

Spreker

online cursus e-learning elearning training les bijles pe po punten opleiding advocaat nova deurwaarder kbvg secretaresse counsel bedrijfsjurist hbo wo llm legal

Jeroen Nijenhuis

Jeroen Nijenhuis is gerechtsdeurwaarder sinds 1990 en sinds april 2016 bestuurslid van de KBvG met als portefeuille ambtsuitoefening (wetgeving).

Methode

De cursus wordt verzorgd in de vorm van een interactief webinar. Binnen een half uur na afloop van de cursus dien je drie vragen te beantwoorden. Bij voldoende resultaat ontvang je je PE-punten. Lees hier meer over webinars bij LLM Legal en hoe het werkt.

Leerdoel

Je raakt vertrouwd met de praktijk van het grensoverschrijdend aanvragen van bankbeslag op basis van de EU-verordening conservatoir bankbeslag.

Doelgroep

Deurwaarders

4 KBvG PE-punten

Juristen en gespecialiseerde medewerkers van deurwaarderskantoren

Heb je interesse, bel of mail ons

Overweeg jij om het webinar te boeken? Voor jouw kantoor of voor een aantal collega’s? Neem dan contact op via het onderstaande webformulier, stuur een mail naar info@llmlegal.nl, of bel ons op 020-8006135. Wij beantwoorden jouw vragen en stemmen graag een datum en tijd met je af.

Ondanks de grote drukte streven wij ernaar om jouw bericht binnen vijf werkdagen te beantwoorden. Mocht het langer duren, dan laten wij je dat tijdig weten en geven wij je een indicatie van wanneer je op beantwoording kunt rekenen.

Deel dit arrest