,

Jaarrekeninglezen voor advocaten

NOVA 4 PO-punten
NEVOA 4 PE-punten

De cursus jaarrekeninglezen voor advocaten bestaat uit twee onderdelen:

1. Opbouw en interpretatie van de jaarrekening

In dit eerste onderdeel worden de balans, de winst- en verliesrekening, het kasstroomoverzicht en toelichting in detail behandeld. Er wordt aangegeven hoe je een jaarrekening kunt interpreteren. Ook komen verstoringen in de jaarrekening aan de orde.

2. Bijzondere onderwerpen inzake de jaarrekening

In dit tweede onderdeel komen onderwerpen aan de orde zoals consolidatie, fusie en overname, financiering, voorzieningen, latente belastingen, en seizoensinvloeden. Bovendien gaan wij in op de rol van de accountant.

De cursus is bij uitstek geschikt voor advocaten die weliswaar over enige basiskennis van boekhouden beschikken, maar nog geen ervaring hebben met het lezen van een jaarrekening. Heeft u nog geen voorkennis van boekhouden? Dan raden wij u aan om eerst onze aparte cursus boekhouden voor advocaten te volgen.

Voor die cursus hoeft u namelijk over geen enkele voorkennis te beschikken. Daar wordt de basis gelegd voor de cursus jaarrekeninglezen. Aan de orde komen daar het wettelijk kader en de algemene aspecten van het jaarverslag en de jaarrekening aan de orde, wordt het spoor van brondocumenten naar jaarrekening stap voor stap uitgelegd, en wordt dubbel boekhouden in detail behandeld.

Maar maakt u zich geen zorgen, want ook voor de cursus jaarrekeninglezen geldt dat u deze uitstekend kunt volgen zonder over een financiële achtergrond of ervaring te beschikken. De docent neemt u stap voor stap mee, in een rustig tempo waardoor u het goed kunt volgen, en met gebruikmaking van veel praktijkvoorbeelden.

NOVA en NEVOA: 4 PO-punten (niet-juridisch)

Het volgen van dit webinar levert u 4 niet-juridische PO-punten (NOVA) of 4 PE-punten (NEVOA) op.

cursus NOVA actualiteiten burgerlijk procesrecht burgerlijk procesrecht webinar steven venhuizen

cursus NEVOA actualiteiten burgerlijk procesrecht burgerlijk procesrecht webinar steven venhuizen

Leerdoel

Na afloop van de cursus heeft u de materie voldoende in de vingers om goed te begrijpen hoe u een jaarrekening moet lezen. In het oefenmateriaal dat wij ter beschikking stellen kunt u alles nog eens rustig nalezen.

Doelgroep

  • Advocaten (4 NOVA PO-punten, niet-juridisch)
  • Bedrijfsjuridisch adviseurs (4 NEVOA PE-punten)

Bent u advocaat-stagiair en volgt u de Beroepsopleiding Advocaten? Dan raden wij u aan om onze bijles en tentamentraining jaarrekeninglezen te volgen.

Niveau

Basiscursus. Enige basiskennis van boekhouden wordt wel voorondersteld. Maakt u zich zorgen dat uw basiskennis wel eens onvoldoende zou kunnen zijn? Geen zorgen: volgt u dan eerst onze cursus boekhouden voor advocaten. Voor die cursus wordt geen enkele basiskennis of financiële ervaring vereist.

Contact

Wilt u zich inschrijven of wilt u meer informatie? Bel ons op 020-8006135, stuur een e-mail naar info@llmlegal.nl, of vul het onderstaande formulier in. Wij nemen dan contact met u op.

[contact-form-7 id=”3339″]