Europees bankbeslag (EAPO)

Per 18 januari 2017 is de complexe EU-verordening 655/2014 (verordening conservatoir bankbeslag) in werking getreden en wordt het grensoverschrijdend aanvragen van bankbeslag mogelijk.

In tegenstelling tot de nieuwe Brussel I-verordening schept deze verordening voor het eerst een Europees conservatoir beslag, zij het onder grote beperkingen. De deurwaarder heeft uiteraard de spilfunctie als uitvoerder maar ook als “bevrager” van banken die inlichtingen moeten geven over rekeningen en saldi. De uitvoering van de regeling wijkt op belangrijke punten af van het bestaande systeem van conservatoir beslag.

De deurwaarder gaat geconfronteerd worden met buiten Nederland gevestigde bedrijven en/of gerechtelijke instellingen die rekeninginformatie op willen vragen, dan wel een beslagbevel toegepast willen zien.

Deze verordening grijpt rechtstreeks in het Nederlands systeem van het beslagrecht. Vaste procedures die u in termijnen kent uit het Conservatoir Beslagrecht zijn onder deze verordeningen anders; er komen ook hele nieuwe voorschriften en voor het eerst kunt u een bank benaderen om rekeninginformatie op te vragen.

Tijdens deze cursus wordt ook andere Europese regelgeving voor de overzichtelijkheid meegenomen zoals de Brussel I verordening en de Betekeningsverordening.

Onderwerpen

KBvG: 4 PE-punten

Het volgen van dit webinar levert u als deurwaarder 4 PE-studiepunten op die bij de KBvG worden aangevraagd.

cursus Europees bankbeslag EU 655 2014 deurwaarder KBvG webinar online cursus e-learning jeroen nijenhuis opleidingen

Doelgroep

  • Gerechtsdeurwaarders, toegevoegd gerechtsdeurwaarders, kandidaat-gerechtsdeurwaarders (4 KBvG PE-punten)
  • Juristen en gespecialiseerde medewerkers van deurwaarderskantoren

Contact

Wilt u zich inschrijven of wilt u meer informatie? Bel ons op 020-8006135, stuur een e-mail naar info@llmlegal.nl, of vul het onderstaande formulier in. Wij nemen dan contact met u op.

[contact-form-7 id=”3339″]