Conservatoir beslag voor deurwaarders

Het conservatoir beslag wordt vaak onder hoge tijdsdruk verzocht en uitgevoerd. Dit vereist een goede samenwerking tussen de concipiërende advocaat en de deurwaarder die met de feitelijke uitvoering is belast. De voorzieningenrechter zal aan de hand van de beslag syllabus toetsen of het verlof mogelijk is en onder welke voorwaarden.

Die voorwaarden kunnen zeer beperkend zijn en hoe gaat men daar in de praktijk mee om? Het samenspel tussen advocaat en deurwaarder kan veel problemen voorkomen: omschrijvingen als “ in- en bij de woning”, “in de omgeving van” zijn in de praktijk vaak een bron van discussie. De deurwaarder moet het verlof heel letterlijk nemen, dit in tegenstelling tot artikel 435 Rv, dat de deurwaarder beslagmogelijkheden voor het hele vermogen van de schuldenaar geeft.

Dit webinar gaat in op de praktische (uitvoerings)problemen.

KBvG: 4 PE-punten

Het volgen van dit webinar levert u als deurwaarder 4 PE-studiepunten op die bij de KBvG worden aangevraagd.

cursus conservatoir beslag deurwaarder KBvG kandidaat gerechtsdeurwaarder webinar online cursus e-learning jeroen nijenhuis opleidingen

Leerdoel

Het actualiseren en verdiepen van de kennis van de artikelen 700-770 en 1019-1019d Rv. Het bespreken binnen een lesomgeving van specifieke problemen.

Doelgroep

  • Gerechtsdeurwaarders, toegevoegd gerechtsdeurwaarders, kandidaat-gerechtsdeurwaarders (4 KBvG PE-punten)
  • Ervaren executiemedewerkers

Contact

Wilt u zich inschrijven of wilt u meer informatie? Bel ons op 020-8006135, stuur een e-mail naar info@llmlegal.nl, of vul het onderstaande formulier in. Wij nemen dan contact met u op.

[contact-form-7 id=”3339″]