,

Atypische arbeidsrelaties (oproepkrachten, uitzendkrachten, payrolling)

NOVA 4 PO-punten
NEVOA 4 PE-punten

Tijdens deze cursus worden een aantal atypische arbeidsrelaties doorgenomen. Continu wordt eerst stilgestaan bij de basis, waarna dieper op een onderwerp wordt ingezoomd. De focus ligt daarbij op de oproepovereenkomst, de uitzendovereenkomst en de payrollovereenkomst. Aan de orde komen onder andere:

  • de kwalificatie van de verschillende overeenkomsten;
  • de bijzondere regels die gelden bij de oproepovereenkomst, zoals de bijzondere loonaanspraak;
  • de bijzondere regels die gelden bij de uitzending, waarbij met name kan worden gedacht aan het verlichte regime van art. 7:691 BW en de Waadi;
  • de bijzondere regels die gelden bij payrolling, zoals art. 7:692a BW en de gelijkebehandelingsnorm van art. 8a Waadi; en
  • hoe verschillende arbeidsrechtelijke leerstukken van toepassing zijn op de atypische arbeidsrelaties, zoals het vermoeden van de arbeidsomvang met betrekking tot de oproepovereenkomst en de ketenregeling ten aanzien van de uitzend- en payrollovereenkomst.

NOVA en NEVOA: 4 PO-punten

Het volgen van dit webinar levert je 4 PO-punten (NOVA) of 4 PE-punten (NEVOA) op.

cursus NOVA actualiteiten burgerlijk procesrecht burgerlijk procesrecht webinar steven venhuizen

Leerdoel

Na afloop van de cursus beschik je over inzicht in de belangrijkste atypische arbeidsrelaties (oproep- en uitzendkrachten, payrolling) en kun je deze inzichten meteen in jouw beroepspraktijk als advocaat toepassen.

Doelgroep

  • Advocaten (4 NOVA PO-punten)
  • Bedrijfsjuridisch adviseurs (4 NEVOA PE-punten)

Niveau

Verdiepingscursus. Enige basiskennis van het arbeidsrecht wordt voorondersteld.

Contact

Wil jij je inschrijven of wilt u meer informatie? Bel ons op 020-8006135, stuur een e-mail naar info@llmlegal.nl, of vul het onderstaande formulier in. Wij nemen dan contact met je op.

[contact-form-7 id=”3339″]